zondag 16 oktober 2022

Thema Huisdieren

Dit thema heeft enorm geleefd in de klas. Ze mochten hun eigen dieren knuffels meebrengen voor in onze dierenwinkel. In de poppenhoek konden de kleuters hun dieren verzorgen. We hebben ook geleerd hoe we domino moeten spelen. 

Deze week was er ook een zeer bijzonder iemand op bezoek gekomen in de klas, namelijk de hond van Adeline! Dit was echt het toppunt van het thema. De kleuters kregen de kans om eens een hond van dichtbij te zien en eens aan te raken. Sommige kleuters genoten hier enorm van andere waren wat onzeker. 

Tijdens deze 2 weken zijn de kleuters ook druk aan het werk geweest om hun eigen vogelkooi met vogel te maken. Geen makkelijk opdracht maar het resultaat mag er zijn! 

We hebben ook kennis gemaakt met Franciscus en hoe hij voor dieren zorgt van kleine vogel tot een wolf. Misschien is dit al ter sprake gekomen thuis. De kleuters waren enorm gefascineerd door Franciscus. 


Bezoek in de klas! 








Druk onze vogelkooi aan het knutselen.






Deze week hebben we ook wat werkjes gemaakt. We moesten de schaduw bij het juiste dier kleven en bij het ander werkje moesten we elk konijn 1 wortel geven.











Nadat we samen met de klas geleerd hebben hoe het dominospel werkt mochten we tijdens het vrij spel eens zelf proberen. 







Dit mooi tafereel moest ook gedeeld worden. Op een namiddag zag ik plots deze 4 zo netjes aan tafel zitten. Het bleek dat mama Adeline aan het koken was en dat ze aan het wachten waren tot het eten klaar was. Ze hebben ook volledig alleen de tafel gedekt. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.